donderdag 10 december 2015

FOTO DAGBOEK: MAANDAG 7 DECEMBER

Het leek mij leuk om eens een gewone schooldag met jullie te delen. Natuurlijk is het een beetje onmogelijk om dan de hele dag met mijn vlog camera iedereen in de weg te zitten, dus besloot ik een soort van foto dagboek bij te houden... overigens wel gemaakt met mijn vlog camera, haha. Hopelijk hebben jullie op deze manier ook een beeld van wat ik allemaal uitspook als ik niet iets ga doen waarbij ik doe vloggen.

Op de maandag begint mijn dag heerlijk vroeg om 09:00 in de ochtend. Het vak dat ik om dit prachtige (ahum) tijdstip mag volgen is: English For Academic Succes. Hoewel ik had gehoopt dat ik dikke business language zou leren tijdens deze lessen, en dat niet het geval is, vind ik het wel relaxed dat ik verzekerd ben van een mooi eindcijfer. Aan de andere kant zijn de lessen daardoor wel saai. Daarnaast vind ik de docent ook niet echt zo denderend. Met andere woorden: de ergste anderhalf uur van mijn maandag.

Als mijn Engelse les voorbij is heb ik anderhalf uur een tussenuur. Deze tijd besteed ik altijd door wat te gaan eten. Wanneer ik vanuit het lokaal waar ik Engels volg de shortcut neem naar de kantine moet ik helaas wel een enorm hoge trap op... Soms doe ik dat, soms niet. Mijn ontbijt haal ik dit keer bij de Paris Baguette. Deze kom je in heel Seoul tegen, maar bij ons op de campus is het nèt iets goedkoper. De broodjes die ze verkopen zijn erg lekker maar ik besluit om een mini stokbroodje te halen. Deze eet ik op met mijn laatste beetje Nederlands broodbeleg: vruchtenhagel.

Om 12:00 is het tijd voor English Trough Drama. Tijdens deze les doen we rollenspellen, acteer dingetjes en hebben we ook al eens moeten zingen. De tafel-en-stoel stukken worden allemaal aan de kant gezet zodat het lokaal optimaal benut kan worden. Persoonlijk is dit mijn favoriete les al vind ik het wel jammer dat de meeste Koreanen zo traag van begrip zijn dat dingen vaak herhaald moeten worden.

Na English Trough Drama moet ik meteen door naar het daarnaast gelegen gebouw voor Advertising Psychology & Consumer Behavior. Het vaak zelf begon met veel stof dat ik al kende van wat ik in Tilburg had geleerd. Toen de stof serieus begon in te gaan op wat er allemaal in de gedachtes van de consument gebeurd wanneer men een advertentie ziet of een aankoop moet maken werd het erg pittig! De docent is een erg leuke vriendelijke man en geeft prettig les. Hij verteld tussendoor even in het kort in het Koreaans wat hij in het Engels heeft verteld, maar dat is niet storend.

Tijdens de les raakte ik stiekem een beetje afgeleid doordat ik weer aan al dat lekkere eten van thuis begon te denken. Ik maakte een lijstje van alles dat er op dat moment in mij op kwam dat ik thuis graag weer wil eten (naast friet, frikandel en kroket natuurlijk). Dit is het lijstje dat ik tijdens de les maakte maar deze is later nog aangevuld hoor!

Het is 15:00 en tijd voor mijn vierde en laatste les. Onderweg naar het lokaal, wat overigens weer in een ander gebouw is, heb je altijd mooi uitzicht over het grote plein van de campus. Op het plein vind je de 3 olifanten van Dongguk en nog een Beeld van een Monnik of Budah achtig iets geloof ik. De laatste les is English Essay Writing (de maandag is écht mijn Engelse dag). Ik zit in de klas altijd met Hazel (meisje meest links) en MJ (meisje rechts. Dat is trouwens haar bijnaam). De jongen links is Max, die kwam er dit keer bijzitten omdat hij een vriend van Hazel is. We moesten tijdens de les extra oefenen met het schrijven van een essay omdat we volgende week tentamen hebben.

De les was om 16:30 afgelopen en ik had eigenlijk al echt honger. Samen met Hazel ging ik naar de kantine. Ze verkopen al een tijdje een risotto met bacon die ik erg lekker vind. Helaas was ik vergeten welk knopje deze risotto op de machina was, waardoor ik het nooit meer kon bestellen. Hazel wees mij weer aan waar ik op moet drukken dus ik ben hartstikke blij! Hazel zou later met een vriendin nog gaan eten dus ze ging voor de 10 kipnuggets voor W1.500 deal bij de Burger King op school. Op foto 1 zie je trouwens hoe de kantine eruit ziet. Op foto 2 zie je de vitrinekast, daar kan je bekijken wat er op dat moment allemaal te eten valt. Op foto 3 zie je hoe het eten gemaakt wordt. Foto 4 is mijn risotto met champignons eruit gehaald, haha.

Bij ons op de gang hebben we een hoekje waar twee tafeltjes, wat stoelen en een watermachine staan. Ik vergeet vaak om genoeg te drinken, nu dacht ik er weer eventjes aan om mijn flesje bij te vullen. Daar moest ik van mijzelf even een foto van maken als een reminder. Ik geloof dat ik vandaag weer niet genoeg water op heb, oeps!

 Toen ik mijn waterflesje had bijgevuld was het tijd om eventjes mijn kamer op te gaan. Ik was op zoek naar een leuke outfit om te dragen met het Kerst diner bij mijn oma thuis dit jaar. Ik ging op H&M online kijken om vervolgens in de winkel in Myeong-Dong te passen. In Korea kopen? Ho maar. Ten eerste kan ik het net zo goed online bestellen voor thuis omdat dat praktisch is en ten tweede is alles hier een stuk duurder bij de H&M. Nadat ik had bekeken wat ik wilde passen was het tijd om te gaan!

Wanneer ik in Myeong-Dong ben kan ik het echt niet laten om een heleboel winkels in te gaan hoor, ondanks dat ik een doel heb (zoals de H&M Kerst outfit). Één van mijn favoriete winkels is Art Box. Ze verkopen hier zo veel leuke spulletjes! Van alles eigenlijk wel wat. Nu voor de Kerst ook echt veel leuks, aaah, ik wil alles wel kopen.

In de avond is het altijd super gezellig om te winkelen. Dan zijn de straten vol leuke eet kraampjes en andere kraampjes. Nu in de december maand zijn er ook overal mooie lichtjes en is het alleen maar gezelliger! Er staat ergens ook nog een grote kerstboom en ook winkels hebben nu erg leuke en mooie etalages voor de feestdagen.

Ik besloot mijzelf nog even te verwennen met een churro en wat chocoladesaus bij de McDonalds. Ik hoop dat ze deze in Nederland ook hebben, het is namelijk super lekker! Dit had een de dag hiervoor ook al op bij een andere Mac. Omdat ik het zo lekker vond besloot ik het weer te kopen (oeps). Helaas was deze churro iets kleiner :( Mijn idee van ''de laatste weken moet ik ultiem genieten'' resulteren eigenlijk alleen maar in super veel eten vreten dat ik bij terugkomt in Nederland niet meer zal eten. Minder goed voor de lijn en het lichaam waar ik al maanden zo goed aan werk... Maar hé, dat pak ik in Nederland wel weer op!

Ondertussen was ik nog niet vergeten waarvoor ik naar Myeong-Dong ging en dook ik de H&M in. Ik pakte wat items die online mijn aandacht trokken en ging ze passen. Mijn favoriete items werden het gouden/zwarten pailletten jurkje, een zwarte high waisted pailletten rok, (het zwarte pailletten jurkje naast de rok zat niet zo mooi) en een geinige trui. Verrassend is het niet dat de jurk het duurst was... Daar ben ik dus uiteindelijk niet voor gegaan. Maar ik vind het wel echt een beauty van een jurk!

Mijn laatste stop voordat ik weer naar huis ging was de Lotte Young Plaza. Lotte is een keten die je hier overal tegenkomt met ook een heleboel gebouwen zoals bijvoorbeeld de Lotte Mall. De buitenkant is nu echt super leuk en mooi gemaakt en past perfect in het straatbeeld van het Kerst-achtige Myeong-Dong. Bij de ingang is een piano trap. Waarschijnlijk kent niet iedereen dat, maar het is dus een trap dat als je op de treden gaat staan, deze licht geeft en er een piano geluid uitkomt. Zo kan je dus eigenlijk een muziekje maken door op de trap te lopen. Ze hebben dit in enkele locaties in de wereld als project ook gedaan om mensen meer aan het lopen te krijgen.

Zoals ik al liet weten ben ik druk bezig met het inpakken van mijn koffer en het bedenken wat ik naar huis stuur. Inderdaad: naar huis sturen. Deze dame heeft haar portemonnee genoeg keren open gedaan met als resultaat: te veel spullen. Daarom ga ik ongeveer 10 tot 12 kilo aan spullen naar huis sturen. Dit doe ik met boot post zodat het een stuk goedkoper is. Het enige minpunt is wel dat boot post er zo'n drie maanden over doet! Ik moet dus zorgvuldig bedenken wat ik in Nederland wil gebruiken, ook al zou ik het bijvoorbeeld mijn laatste dagen hier niet nodig hebben... Ik was in de avond begonnen met wat spullen al uitzoeken die ik wil versturen en die vast in de tas gedaan zodat ik het de volgende dag kon wegen. Inmiddels heb ik de doos al gekocht en vol gedaan met spullen. Toen ik de doos ging wegen was die 9,08KG. Ik heb er nog wat spullen bij en ben van plan het begin volgende week op te sturen naar huis.

Vonden jullie dit leuk om zo te zien?

7 opmerkingen :

 1. Heel erg leuk om te lezen en alle foto's te zien Suus! Nog maar 1 week op de campus en over 2 weken is het avontuur helemaal voorbij. Dan kan je terug komen op een geweldig mooie ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk om een dag mee te lezen en te bekijken. ♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaal miepke. Ik ken die plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was weer erg leuk om te zien/lezen. Ik ga dit straks missen als je weer in Nederland bent :-)

  BeantwoordenVerwijderen