vrijdag 20 november 2015

FOTOVERSLAG PAPA & MAMA IN SEOUL #2

In deel 1 van mijn reeks fotoverslagen van papa's en mama's verblijf in Seoul zag je wat we allemaal hadden gegeten. In dit deel wil ik graag foto's laten zien van ons bezoek aan het Changdeokgung palace, als tweede paleis van Gyeongbokgung. Helaas was het een regenachtige dag, maar we hebben het als nog erg naar ons zin gehad.
Om het paleis terrein op te komen, hoef je maar 3.000 Won te betalen per persoon. Dat staat momenteel gelijk aan €2,42. In Nederland kan je denk ik weinig museum-achtige of belangrijke terreinen opkomen voor zo'n mooi prijsje.

Iets dat mama opeens opviel is dat ze hier de paleizen zelf met verschillende gebouwen voor de kamers maken. Er is een woonkamer gebouw, een slaapkamer gebouw en ga zo maar door. Het mooiste en meest indrukwekkende gebouw is natuurlijk het gebouw met de troon erin. De troon was trouwens weer echt prachtig en mooi gedecoreerd. 

We vroegen onszelf af waarom alle gebouwen nou op palen stonden. Tegen ongedierte? Regen of kou? Uiteindelijk kwamen we de uitkomst op onze vraag tegen! Rondom de gebouwen waren kleine ingangstjes naar de kachels die zorgde voor de vloerverwarming. Door onder de vloer door te stoken heb je natuurlijk een warme vloer, maar dan moet wel alles op palen.

Nog iets leuks dat we tegenkwamen: De regenpijp! Als het niet regende zouden we waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hebben waar deze ''vreemde eend'' voor diende.


See you soon for part 3!

5 opmerkingen :

 1. Leuke foto's! Ik kijk uit naar de volgende fotoverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag en mooie foto's. En inderdaad ipv verschillende kamers in 1 gebouw hebben zij voor alles een eigen gebouw. Dat is dus echt flink lopen in buitenlucht als je naar een andere ruimte wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's. Mooi en duidelijk gedaan Susan. Regenpijp Past helaas niet bij mijn huis. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Was ook een regendag, bovendien is het echt enorm groot en als je een foto wil maken gaan ze ook gewoon voor je aan de kant, echt netjes.

   Verwijderen