vrijdag 16 oktober 2015

DINGEN DIE IK MIS (AAN NEDERLAND)

Inmiddels ben ik al anderhalve maand in Seoul, Zoud-Korea. Na de eerste week alleen maar bij Burger King gegeten te hebben (no sponsor, haha), eet nu ik vrijwel elke dag rijst. En de taal? Verder dan ''hallo'' ''bedankt'' ''wat moet ik doen?'' ''ik hou van jou'' ''1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10'' en ''zonder groenten'' kom ik niet. Maar toch. Vandaag heb ik een boek gekocht met daarin ontelbaar veel woorden, zinnen en andere tips om te doen in bepaalde situaties inclusief hoe je het moet uitspreken. Een soort van die Hoe Overleef Ik boekjes voor het buitenland, maar dan uitgebreid. Maar goed, wat mis ik nou (aan Nederland)?


1) Mijn statief. Niet zozeer iets dat ik aan Nederland mis, maar iets algemeens dat ik hier enorm mis. Mijn super handige statief. Mijn OOTD's worden gemaakt door vriendinnen dus daar heb ik hem niet voor nodig. Maar wanneer ik voor andere artikelen foto's van mijzelf nodig heb, of een shoplog wil opnemen, merk ik echt dat ik verlang naar mijn statief.

2) Friet, frikandellen, kroketten en mayonaise. Natuurlijk kan ik hier wel friet eten bij de McDonalds, of Burger King en er moet ook een friettent zijn. Maar het is gewoon niet hetzelfde zonder frikandellen en kroketten. Ik ga nu ook meteen even gebruik van de situatie maken om uit te leggen waarom deze items allemaal bij elkaar horen. Dat heeft namelijk te maken met de manier waarop ik het eet. Komt ie: ik snij de kroket open. Vervolgens gebruik ik de inhoud als ''saus'' voor mijn frikandel. Maar ik laat ook nog een beetje zitten in de kroket. Dan stop ik de kroket vol met de zachtste frietjes en vouw ik hem weer dicht. Dan doe ik daar een beetje mayonaise op en is die klaar om te eten. Yummy!


3) Pannenkoeken. Ze verkopen hier op marktkraampjes wel vaak crepes. Maar dat is gewoon simpelweg niet hetzelfde. Sowieso, mijn mama maakt heerlijke pannenkoeken die ik oppeuzel met kaneel suiker en stroop. Hier kan dat niet. En wanneer ik uiteten ga, eet ik de lekkerste pannenkoeken bij 't Hoogstraatje in Nijmegen. Dat mis ik nu wel heel erg.

4) Een eigen kamer + mijn bed. Om te beginnen heb ik hier een kamergenoot. Dat is natuurlijk alles behalve chill. Onze bedden staan iets meer dan een meter van elkaar vandaan en we delen samen de badkamer en 1 toilet. Niet dat ze niet leuk is hoor, maar een eigen plek is natuurlijk altijd het fijnst. En die bedden hier, pff. Daar zitten zulke grote en harde veren in, dat het net een plank is.

6 opmerkingen :

 1. Geweldig dat je 'zonder groenten' in jouw Koreaanse vocabulaire hebt opgenomen, kwam niet meer bij toen ik dat las.
  En het scheelt, de meeste dingen die je mist kan je zelf maken of zijn makkelijk op te lossen, dus als je daar zou gaan wonen geen probleem :D Wel een extra kamertje nemen hè zodat wij af en toe kunnen komen logeren, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu weet Sandra in ieder geval wat ze mee moet nemen over een paar weken. Pannenkoeken en mayo :-).
  Inderdaad een extra kamer nemen, dan komen wij ook een keer :-) O misschien is dat juist wel een reden om hem niet te nemen haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik denk dat ik meteen frietjes, frikandel en een kroket wil eten als ik thuis ben! En die extra kamer komt er zeker als ik hier ooit zou gaan wonen hoor ;)

   Verwijderen
 3. Valt dus allemaal wel mee het gemis, gelukkig maar. Verder ben ik erg blij met jouw eetadvies voor een kroket!!! Echt genieten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uhhh.. wel heeeeel bijzonder, die kroket-manieren van jou hihihihi
  Kan me wel voorstellen dat je je bed en de privacy mist... maar dat eten, ach dat smaakt straks in NL weer des te lekkerderderderder ;-)))
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja papa zegt ook elke keer weer ''Wat doe jij nou'' als ik weer aan het eten ben, haha

   Verwijderen