dinsdag 22 september 2015

VLOG: GYEONGBOKGUNG PALACE

Herinner je de vlog nog van mijn bezoek aan de Cheonggyecheon river en het beeld van de koning die het Hangul gemaakt had? Nou, achter dat beeld bevindt zich het mooie en grote paleis: Gyeongbokgung. Het paleis heeft een prachtige grote tuin met mooie gebouwen. Uitgewandeld? Dan kan je een kijkje nemen bij de wacht-wissel.
Meer informatie over het paleis
Het paleis is in 1394 gemaakt in opdracht van koning Taejo van Joseon. Tijdens een Japanse invasie is alles echter afgebrand en bleven alleen de paleismuren overeind. In 1867 (tijdens de regering van Heungseon Daewongun) werd er begonnen aan een restauratie van het paleis. Het werd een enorm complex van 330 gebouwen (5792 kamers!). Zo'n groot paleis heeft natuurlijk veel ruimte nodig en bevond zich dan ook op een stuk grond van maar liefst 410.000 vierkante meter. In 1895 werd Keizerin Myeongseong vermoord en verliet haar man (Keizer Gojong van Korea) het paleis, om nooit meer terug te keren.

Helaas werd in 1911 weer bijna alles vernietigd door Japanse bezetters. Er bleven slechts 10 gebouwen overeind. Tijdens deze koloniale tijd werd het paleis omgetoverd tot het hoofdkwartier van de Japanse Gouverneur-Generaal van Korea. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog stonden er nog enkele belangrijke gebouwen overeind. Onder anderen de Keizerlijke troonzaal (Geunjeongjoen) en het Gyeonhoeru paviljoen. Een gebouw dat zich op 48 granieten pilaren in een kunstmatig lotus meer bevindt. Door archeologisch onderzoek zijn de fundamenten gevonden van veel van de gebouwen. Omdat er geen foto's zijn van het originele paleis is niet exact te bepalen hoe de gebouwen eruit zagen. Het paleis is grotendeels gerestaureerd en open voor publiek.Wil je als eerst mijn nieuwe vlogs en andere video's bekijken?
Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

6 opmerkingen :